AUDI A4 Avant & Stek DynoShield хидрофобия

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗАЩИТНО ФОЛИО PPF НА БОЯТА ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

Направихте проучване за защитно фолио PPF, знаете какво е фолио за защита на боята и решихте, че искате защитата и издръжливостта, която предлага PPF.

Ние ще ви насочим как да изберете правилния PPF за вашия автомобил. Търсенето на PPF експлодира през последните няколко години и много различни марки се появяват на пазара. PPF материалът ще варира по дебелина и бистрота. Последните няколко години тествахме различни марки.  Включително популярни като XPEL, 3M, Metamark и STEK. Някои защитни фолиа имат самолекуващи свойства, някои от тях нямат тези свойства. 

Има фолиа, които имат хидрофобен горен слой.

И така, как да разберете дали защитното фолио е добро или лошо? Трудно е да се каже дали едино защитно фолио е добро или лошо само като го гледате, като цяло колкото по-ясен и по-дебел е филмът, толкова по-добре. На пазара има много много добри марки PPF, но ние избрахме да предлагаме само две марки (XPEL и STEK). Които според нас са най-добрите и работят добре в времето. Ние сме сертифициран инсталатор на STEK.

На видеото ще видите видима разлкика в фолиата и това е една от причините да изберем STEK DYNOshield.

Най-добрият ни съвет е да намерите уважаван инсталатор с добра репутация.

Уважаван инсталатор няма да застраши името си с защитно фолио с по-ниско качество.

Искате да направите проучване на PPF, кой да инсталира защитното фолио на вашето превозно средство. Уверете се, че имат гаранции срещу напукване, пожълтяване и отлепване. Повечето гаранции са между 5 и 10 години.

Може би се питате как да намеря инсталатор с добра репутация? Има пет неща, които искате да търсите:  

  1. Уверете се, че инсталаторът използва висококачествени материали.

  2. Искате да се уверите, че инсталаторът е уважаван и работи качествено.

  3. Прекалено добра ли е цената, за да са истина?

  4. Инсталаторът има способността и опита да коригира лака и всички проблеми с боята преди монтажа. Ако тези проблеми с боята не бъдат коригирани, това е като да сложите червило на прасе или да боядисате мръсна къща. Какъв е смисълът?

  5. Потърсете монтажник с чисто организирано студио. Най-добрите студия предприемат екстремни мерки, за да гарантират, че имат чиста, добре осветена среда за висококачествени инсталации.

Може би си мислите: „Е, това ли е нещо, с което мога да се справя сам през уикенда?“ Това вероятно е нещо, което бих помислил два пъти. За нас, с целия ни екип на тренирахме и първите десет капака защитно фолио PPF, които се опитахме да монтираме, отидоха на боклука. Има много компании, които продават тези предварително изрязани комплекти онлайн, които можете да поръчате и инсталирате сами, но е невероятно трудно да получите качествена инсталация, ако нямате опит. 

Не всеки получава перфектния протектор за екрана на телефона си при първия си опит, така че си представете, че правите това на кола. Важно е да разберете, че защитно фолио е инсталирано, за да осигури защитен слой срещу физическо увреждане, камъчето, леки удари, силни химикали, птичи екскременти и още много други. Като намерите страхотен инсталатор, защитното фолио едва ли ще може да бъде забелязано, след като е заключен на място, но не забравяйте, че се нарича Paint PROTECTION Film, а не Paint PERFECTION Film. Всички съществуващи дефекти или петна по боята ще продължат да се виждат след монтажа, затова препоръчвам да поставите филма веднага щом си купите нова кола. Отделете малко време, за да обсъдите с вашия инсталатор и поискайте да видите някои примери за неговата или нейната работа, разберете какво точно да очаквате от готовия продукт.

Kia Sportage 2024 GT Line Exclusive – защитен с защитно фолио STEK

Надявам се, че това е било полезно. Дори и да не Ни позволите да работим по колата ви, в района на София има много наистина добри студиа за защитно фолио PPF. Направете проучване, намерете някой с добра репутация и той ще ви насочи в правилната посока. Може да бъде много по-евтино да плащате за работа с добро качество, отколкото да поправите работа с лошо качество. Да не говорим за загуба на време, усилия и просто неприятностите да се върнете.

Приятен ден и ни уведомете, ако имате други въпроси! Ориентировъчни цени можете да намерите на Калкулатора ни