GTECHNIQ керамичните покрития

Какво представляват керамичните покрития GTECHNIQ и кое е най-доброто за мен?

Керамичното покритие е смес от наноструктурирани силани и силоксани, които при ръчно нанасяне се свързват химически с боята или стъклото. Керамичните покрития предпазват повърхността от химическо и UV разграждане, както и предлагат ниво на устойчивост на надраскване. Gtechniq разполага с набор от покрития с химическо свързване, които са на кварцова основа до композитни покрития, всяко от които предлага различни нива на защита и издръжливост. Нека разгледаме по-задълбочено всеки от тях по-долу;

Crystal Serum Ultra

Crystal Serum Ultra осигурява най-добрата устойчивост на драскотини от неправилни почиствания от всички покрития на Gtechniq. Този продукт представлява композитно керамично покритие, което при нанасяне фазата се разделя на два слоя. Първият слой е с твърдост 7h по скалата на молива и се свързва с боята, така че да не може да се отмие. Вторият слой е по-твърд 10h слой, който е съвкупност от 7nm и 20nm наночастици, които предлагат превъзходна химическа устойчивост, устойчивост на атмосферни влияния и устойчивост на драскотини.

Тъй като неправилно нанесеният Crystal Serum Ultra може да бъде отстранен само с помощта на шкурка 1500, той е достъпен за нанасяне само от специално обучен акредитиран Gtechniq специалист и е подкрепен от 9-годишна гаранция.

Какво ще кажете за стъклата, тапицерия и джанти? Не е нужно да се притеснявате, тъй като Gtechniq има специално формулирани продукти за тези конкретни повърхности.

GTECHNIQ Crystal Serum Ultra
GTECHNIQ Crystal Serum Light

Crystal Serum Light

Crystal Serum Light е версията за потребители на световноизвестния Gtechniq Crystal Serum Ultra. Той предлага 80% от професионалния Serum Ultra, но ако се нанесе неправилно, може да бъде машинно полиран от боята на вашите превозни средства.

Когато става въпрос за добавяне на гланц, устойчивост на надраскване, отблъскване на замърсители и мръсотия, Gtechniq Crystal Serum Ultra и Serum Light са върхът в защитата на боята. Serum Light образува ултра издръжлив, силно лъскав, гладък на допир, химически свързващ неорганичен слой от 9h оптично чиста керамика.

Веднъж нанесени, нивата на гланц ще останат в горния 90-ти персентил за значително по-дълго време в сравнение с традиционните продукти за защита на боята и почистването на вашия автомобил ще бъде лесно. Керамичният слой с висока плътност е устойчив на химикали, вариращи от pH2 – pH12. Тази характеристика също така прави лесни за отстраняване свързани замърсители като дървесен сок, катран и петна от твърда вода.

За разлика от основните вакси и органични полимерни покрития, Serum Ultra и Serum Light могат да издържат на много по-високи и по-ниски температури. Те издържат на температури от -40°c до +250°c.Crystal Serum Light идва с 5-годишна гаранция, когато се прилага от Gtechniq акредитиран детайлър

C1 Crystal Lacquer

Crystal Lacquer е химически свързващо покритие от кварцова основа. Може да се свързва с всякакъв вид гел покритие, винил и всички видове бои – напр. лаково покритие, акрил, нитроцелулоза, двукомпонентна, твърда боя, метална боя, перлени, уретан вови, полиуретанови и матови повърхности.

Тъй като C1 е сравнително тънко и сравнително твърдо, той предлага добра устойчивост на надраскване, но ние препоръчваме да положите топ слой C2, или с EXO, за да придадете на покритието си върховно самопочистващи и водоотблъскващи свойства, гланц и гладкост . Самото покритие няма хидрофобност. C1 също е устойчив на температури до 500 градуса по Целзий.

Gtechniq C1 Crystal Lacquer
Gtechniq C4 Permanent Trim Restorer

C4 Permanent Trim Restorer

C4 използва химическа връзка, за да стане продължение на пластмасовата молекула, която защитава.

Покритието разменя част от молекулярната си структура с повърхностните молекули на пластмасата на вашия автомобил. Това означава, че имате защитно покритие с несравнима издръжливост.

За разлика от много продукти на пазара, C4 е изключително тънък (около 30 нанометра) оптически прозрачен филм – това означава, че няма да добави непривлекателен блясък на повърхността. Вместо това, той възстановява всички, с изключение на най-избледнелите елементи, до състояние „като ново“. Тъй като има силен UV филтър, C4 е идеален и за нови декорации, като помага за предотвратяване на избледняване.

C5 Wheel Armour

C5 Wheel Armor предлага най-добрата защита за джанти, като отблъсква спирачния прах и замърсителите и ги прави по-лесни за поддръжка.

Поради високата плътност на C5 и механизма за химическо свързване, неговата производителност е изключителна. Първото свойство придава на покритието неговата отлична устойчивост на петна и замърсители, а химическата връзка, образувана между повърхността на джантата и C5, прави покритието издръжливо.

C5 ще запази целостта си до температури от 600 C (1112 F), което го прави подходящ за всички части на джантите и спирачните апарати на вашия автомобил.

Gtechniq C5 Wheel Armour
Gtechniq G1 ClearVision Smart Glass

G1 ClearVision Smart Glass

За разлика от обикновените покрития против дъжд, които се залепват към повърхността на стъклото чрез относително слаби физически връзки, G1 използва химическа връзка, която дава на G1 ненадмината издръжливост.

Хидрофобната функция на G1 ClearVision Smart Glass подобрява видимостта във влажно време, като помага за подобряване на безопасността и напрежението на очите. Също така прави премахването на замърсители от стъклото като лед, насекоми и дървесен сок много по-лесно.